Discourse översatt

Vi har jobbat på med översättningen av både Discourse samt på det senaste årets uppdateringar av appar i webbutiken. Översättningarna är bara grovt genomförda och kommer löpande att justeras men det bör vara rätt så acceptabelt i nuläget. Är det något som är uppenbart felaktigt eller otydligt vänligen ta en skärmdump och skicka in till oss.

Det är många som har bett oss prioritera en mobilapp som högsta prioritet gällande utveckling i omröstningssystemet. Nu är det i stort sett på plats så vi vill gärna ha er feedback om det var något liknande detta som ni hade i åtanke. Är i nuläget ca 50 medlemmar som har konton på den nya sidan. Vi har ett inrapporterat problem med inloggningsproblem för äldre MacOS användare utan lösning i dagsläget.

Alla system är lite förvirrande samt röriga innan man har satt sig in i dem. Däremot har det nya forumet stöd för en rad funktioner som vi tror kommer att lyfta samt förbättra aktiviteten för er.

Som ny användare är systemet aningens begränsat. I takt med att man deltar, läser, samt interagerar med andra medlemmar så samlar man “förtroendepoäng”. Detta genererar i sin tur olika förtroendenivåer per automatik där fler funktioner, mandat samt behörigheter ges. Därigenom kommer nya funktionärer löpande per automatik att utses som kan administrera samt ändra, redigera eller förbättra forumet. Vi har ännu inte testat alla funktioner men det ser mycket lovande ut, samt nya funktioner läggs till löpande från utvecklarna.
Vidare är det alla medlemmar själva som agerar moderatorer och systemet viktberäknar samtliga omdömen om era inlägg, svar eller delningar samt kommer att per automatik stänga av, tysta eller be er korrigera era inlägg beroende på vad andra användare anonymt har gett för feedback eller flaggningar. Även hejaropp eller glädjetjut förekommer med en hel del små presenter! Systemet är således mycket intelligent och det vore mycket intressant om vi kan testa det i full drift.

Vidare fungerar kopplingen mot butiken helt problemfritt vad vi kan notera. Butiken är även helt uppdaterad samt näst intill automatisk numera. Utskicken börjar nu fungera som planerat och vi genomför löpande mindre justeringar i takt med att vi uppmärksammas på olika problem. Samma sak gäller även här, skicka gärna skärmdump på problem eller påtala felaktigheter eller svårigheter. Även om vi inte kan lösa alla så är det bra att vi får in rapporter.

Vi börjar sakta få gamla medlemmar att börja återvända och förhoppningsvis kan vi nu satsa på att komma upp i 1.000 aktiva medlemmar igen under året. Därigenom kommer vi att ha en bra bas att utgå från inför valet 2022. Kom ihåg att det är ni som är våra ambassadörer och är bäst på att sprida budskapet.

2020 ser mycket lovande ut!

3 gillningar